Combined Shape

kontakta oss

Lär känna oss som jobbar med Fredsakademin och hör av dig om du har frågor om Fredsakademin, värnplikten eller vill få tips på hur du kan engagera dig.

FREDSAKADEMIN@SVENSKAFREDS.SE
Bild på Rebecka Lindholm Schulz

Rebecka Lindholm Schulz

Projektledare

073-063 30 58 / fredsakademin@svenskafreds.se

Jag hjälper dig med

frågor om Fredsakademin, samarbeten och freds- och ledarskapsutbildningen. Jag hjälper också dig som har frågor eller tankar om värnplikten.

Jag brinner för freds- och säkerhetsfrågor och att skapa möjligheter för alla som vill att vara del i arbetet för en fredligare värld. Jag gillar också att att vara i naturen, laga god mat och träffa nya människor i nya sammanhang.

Fred för mig är mer än avsaknad av väpnat våld och något som skapas varje dag och varje gång vi väljer de fredliga alternativen.

Bild på Malin Skålberg

Malin Skålberg

Utbildningssamordnare

070-763 41 22 / malin.skalberg@svenskafreds.se

Jag hjälper dig med

Jag är kontaktperson för gymnasielärare och planering inför skolbesök. Jag svarar också på frågor från dig som vill gå Fredsakademins freds- och ledarskapsutbildning eller är fredscoach och vill hålla i workshops.

Jag brinner för fred- och säkerhetsfrågor och att bekämpa orättvisor. Jag gillar också musik, att äta och laga mat, få träffa nya människor och att utforska världens alla hörn!

Fred för mig är något vi aktivt gör varje dag med fredliga metoder. Fred är inte enbart frånvaro av väpnad konflikt, fred är också närvaron av rättvisa.


Bild på Karin Hansson

Karin Hansson

Projektassistent

073-093 62 69 / karin.hansson@svenskafreds.se

Jag hjälper dig med

frågor om hur du kan engagera dig, och inspiration till vad just du kan bidra med i arbetet för hållbar fred.

Jag brinner för frågor om mänsklig säkerhet och antimilitarism, och för att fler perspektiv ska få ta plats i den säkerhetspolitiska debatten. Jag gillar också musik, katter och alla möjliga former av pyssel.

Fred för mig är något som vi inte får ta för givet. För att skapa fred krävs mer än endast avsaknad av militärt våld – men jag vet att vi kan skapa den tillsammans! 


Bild på Sara Husic

Sara Husic

Engagemangssamordnare

(Föräldraledig våren 2023)

Jag hjälper dig med

tips på hur du kan komma igång och bidra i arbetet för en fredligare värld och hur du kan ta vidare ditt engagemang på ett kul sätt.

Jag brinner för att få bidra till fred och utopi på vår fantastiska planet! Jag gillar också soliga promenader, yoga och att lära mig nya saker. 

Fred för mig är icke-våld. När vi är i balans och närvarande nog att kommunicera och agera med omtanke och kärlek när vi interagerar med oss själva, våra medmänniskor och allt annat liv på vår jord.

Bli Medlem

När du blir medlem i Svenska Freds blir du en aktiv del i vårt arbete för hållbar fred i världen!

Läs mer om oss & vad ett medlemsskap innebär